A.W.C. TOUR DE FRANCE SPEL

Aan u wordt de mogelijkheid geboden om de spanning van de Tour de France mee te beleven, door zelf een wielerploeg samen te stellen. U moet dan het bijgevoegde deelnameformulier invullen. U kunt één of meerdere deelnameformulieren inleveren (zie punt 5 ). Deelname kost € 5, - per ingevuld formulier.

Reglement

 1. U stelt uw ploeg samen door 25 renners en 5 reserve-renners te kiezen uit de bijgevoegde rennerslijst waarop een groot aantal profwielrenners staat. U vult de nummers in op het deelnameformulier die staan vóór de door u geselecteerde renners op de rennerslijst in het tourboekje, bij voorkeur op nummervolgorde i.v.m. het inbrengen in de computer.
  LET OP: niet de nummers uit de krant gebruiken, maar de renners-nummers uit de bijgevoegde rennerslijst.
  Reserve-renners worden in volgorde van opgave ingevoerd, maar vervallen na de start van de eerste etappe.
  Sluitingstijd is zaterdag 26 juni 2021 14:00 uur!!!!!!
  Als aan het einde van een etappe een renner, die tot uw ploeg behoort, bij de eerste 15 aankomenden is, krijgt u als volgt punten toebedeeld:
   - wordt één van uw renners 1e, dan krijgt u 20 punten
   - wordt één van uw renners 2e, dan krijgt u 17 punten
   - wordt één van uw renners 3e, dan krijgt u 15 punten
   - wordt één van uw renners 4e, dan krijgt u 13 punten
   - wordt één van uw renners 5e, dan krijgt u 11 punten
   - wordt één van uw renners 6e, dan krijgt u 10 punten
   - wordt één van uw renners 7e, dan krijgt u 9 punten
   - wordt één van uw renners 8e, dan krijgt u 8 punten
   - wordt één van uw renners 9e, dan krijgt u 7 punten
   - wordt één van uw renners 10e, dan krijgt u 6 punten
   - wordt één van uw renners 11e, dan krijgt u 5 punten
   - wordt één van uw renners 12e, dan krijgt u 4 punten
   - wordt één van uw renners 13e, dan krijgt u 3 punten
   - wordt één van uw renners 14e, dan krijgt u 2 punten
   - wordt één van uw renners 15e, dan krijgt u 1 punt
  Bij gelijke klassering van renners worden de punten, behorend bij de betreffende plaats, aan alle betreffende renners toegekend.
 2. Meetellende ritten zijn alle etappes vanaf zaterdag 26 juni 2021 tot en met de laatste etappe op zondag 18 juli 2021. 
 3. Voor de etappes welke worden verreden op woensdag  30 juni ( tijdrit ) (5e etappe, donderdag 15 juli(18e etappe, berg) en zondag 18 juli (21e etappe, vlak) worden dubbele punten toegekend.
 4. De officiële uitslag, die wordt gegeven op de officiële internetsite www.letour.com  is bindend. Deze uitslag is meestal dezelfde als de uitslag in de krant en op de Nederlandse teletekst. Met later geconstateerde dopinggevallen zal geen rekening gehouden worden.
 5. Het is toegestaan meer dan één deelnameformulier onder dezelfde naam in te leveren. Het is wel raadzaam de deelnameformulieren van een cijfer te voorzien, of een andere voornaam te gebruiken, dit voor uw eigen duidelijkheid. Verder zijn fictieve namen toegestaan, echter alleen in combinatie met een geldig adres. Is dit niet het geval, dan vervallen de prijzen aan de tourcommissie, dit i.v.m. legitimatie.
 6. Het Tourspel van A.W.C. te bezoeken op het internet: www.awctourspel.nl  U kunt hier on-line het deelnameformulier invullen en tijdens de Tour de France de meest actuele standen volgen. Inschrijving via dit deelnameformulier kan plaatsvinden tot uiterlijk zaterdag 26 juni 2021 14:00 uur.
 7. Na iedere etappe wordt een dagprijswinnaar bekend gemaakt. De dagprijswinnaar is degene die die dag het hoogste aantal punten heeft gescoord. Als er meerdere winnaars zijn, zal er door de tourspelleiding geloot worden.
 8. Iedere dag wordt van alle deelnemers aan dit tourspel de stand berekend. De standen zijn dagelijks te bekijken op ons internetadres: www.awctourspel.nl 
 9. Degene die na de laatste etappe het hoogste aantal punten heeft behaald is winnaar van het TOURSPEL 2020. Tweede is degene die het op één na hoogste aan punten heeft behaald etc. Bij gelijke klassering zal ook hier geloot worden door de tourspelleiding. 
 10. Degene die het minste aantal punten behaalt echter meer dan 0, is winnaar van de poedelprijs. De kennersprijs is voor degene die met 25 startende renners de minste punten heeft behaald. Het is helaas niet mogelijk beide prijzen te winnen. Bij de winnaar van de poedelprijs zijn niet alle renners gestart.
 11. Alle prijzen worden na afloop van de Tour de France uitgereikt. De winnaars worden schriftelijk of via e-mail in kennis gesteld van waar en wanneer de prijs opgehaald kan worden. Prijzen kunnen tot maximaal 1 maand na bekendmaking via brief of e-mail in ontvangst genomen worden. Daarna vervallen de prijzen aan de tourcommissie. Over de inhoud van de gewonnen prijzen valt niet te corresponderen.
 12. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de tourspelleiding. U kunt contact opnemen met de tourspelleiding via tourspel@svawc.nl .
 13. BELANGRIJK: De deelnemende wielrenners staan vanaf vrijdag 25 juni 2021 om 17:00 uur op de Nederlandse teletekst en op de officiële internetsite www.letour.com. Op zaterdag 26 juni 2021 staan deze wielrenners ook in de krant (deze rugnummers niet gebruiken!!!).
 14. Extra maatregel opgenomen in het reglement : Indien besloten wordt ( door de Tourdirectie e.a.) om de Tour de France voortijdig te beeindigen, zal de huidige tussenstand ( opgemaakt na de laatste volledig uitgereden etappe ) tevens de eindstand zijn in het AWC Tourspel.

 

 

 

Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij:

Cafetaria Zuiderpoort

Zuiderpoort 1, Wijchen

Alleen verkrijgbaar!

 

Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar en in te leveren bij:

 

Smulders

Kraanvogelstraat 17, Wijchen

 

Spijslokaal De Markies

Graafseweg 600, Wijchen

 

Zaal Verploegen

Woeziksestraat 100, Woezik

 

Het Kadopaleis

Julianaplein 95A, Beuningen

 

Harrie Toonen

Grootvenseweg 18, Wijchen

 


en bij de leden van de Tourcommissie:

Hans Broens

Merlijnstraat 5, Wijchen

 

Ruud van Swam

Leemweg 75, Wijchen

 

 

De dagelijkse standen zijn uiteraard ook te volgen via deze website.
Sponsoren van het AWC Tourspel